Profile

Join date: Aug 19, 2022

About

Als uw keukenkraan constant druppelt, zijn er verschillende mogelijke oorzaken. De meest voorkomende oorzaken zijn waterlekken, verstopte leidingen en versleten onderdelen. Hier zijn enkele eenvoudige manieren om uw kraan te repareren. Haal eerst de tuit eraf. Vaak wordt het op zijn plaats gehouden door O-ringen. Om ze te vervangen, moet u het handvat verwijderen en de stoel schuren. Veeg de cilinder vervolgens af met gedistilleerde witte azijn of een zacht schuursponsje om eventuele minerale afzettingen te verwijderen.


Schakel de waterbron naar de kraan uit


Om een ​​druppelende keukenkraan te repareren, moet u eerst de waterbron naar de kraan dichtdraaien. Dit kan worden gedaan door de koude of warme afsluiters onder de gootsteen of op de leidingen die naar de kraan leiden, uit te zetten. U moet er ook voor zorgen dat u over het juiste gereedschap beschikt om de kraan te repareren. Kleine onderdelen kunnen breken als ze niet voorzichtig worden behandeld. Draag ook handschoenen en gebruik het juiste gereedschap.


Voorkom dat er water stroomt


Een andere oorzaak van een druppelende kraan is een probleem met de klepzitting. Als de klepzitting beschadigd is, wordt voorkomen dat er water doorheen stroomt. Dit leidt tot terugstroming en lekkage. Een professionele loodgieter kan het probleem snel oplossen en u helpen geld te besparen op uw energierekeningen. Een professionele loodgieter kan het probleem ook oplossen en verdere schade voorkomen. Vervang ook versleten onderdelen zoals ringen en o-ringen.


De eenvoudigste manier om te controleren of uw nivito lekt, is door te zoeken naar het druppelende water. Zoek naar waterplassen op de vloer of de bovenkant van de gootsteen. Het lek kan zich onder de gootsteen bevinden. Probeer ter controle een droge handdoek onder de tuit te leggen. Als de handdoek na een tijdje nat wordt, betekent dit dat je kraan lekt. Als u een lek opmerkt, aarzel dan niet om contact op te nemen met een professionele loodgieter voor verdere hulp.


Repareer een lekkende kraan


Een eenvoudige manier om een ​​lekkende kraan te repareren, is door de hendel te vervangen. Vaak hebben deze kranen een keramische schijf. Een vervanging voor de keramische schijf is beschikbaar. Zorg ervoor dat u nieuwe bevestigingsschroeven gebruikt. Een vervangingsset bevat alle nieuwe onderdelen. Om de keramische schijf te fixeren, verwijdert u het kleine indexdeksel met een zakmes. Draai vervolgens de zeskantschroef los. Als dit niet lukt, verwijder dan de kraanhendel en controleer op een lekkende klepzitting.


In sommige gevallen kan een lekkende kraan een teken zijn dat uw kraan niet meer te repareren is. Een klein lek zal ongeveer drie liter water per dag verspillen, wat neerkomt op $ 100 op uw jaarlijkse waterrekening. Zelfs een groter lek kan tot 30 gallons water per dag verspillen! Om erachter te komen of uw kraan lekt, moet u bepalen welk type kraan het is. Mogelijk moet u deze vervangen als het lek aanzienlijke waterschade veroorzaakt of een verstopte gootsteen veroorzaakt.


Verwijder de handvatten


Om een ​​lekkende kraan te vervangen, kunt u de hendels verwijderen door de schroeven los te draaien waarmee de kraan aan de steel is bevestigd. Om decoratieve doppen te verwijderen, kunt u een platte schroevendraaier gebruiken. U kunt de pakkingmoer ook losdraaien met een verstelbare tang. Koppel de klep los van de steel door deze los te schroeven. Hierdoor komt de binnenste klepsteel vrij. U kunt de instructies in de handleiding van de fabrikant volgen.

stevencannon506670

More actions